Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013

Σκληρή κόρα του σπιτικού ψωμιού;

Σε περίπτωση που ψήσετε δικό σας ψωμί, καταρχάς μπράβο σας μιας και το σπιτικό δεν συγκρίνεται με κανένα άλλο! Αν όμως όταν το βγάλετε από τον φούρνο, βλέπετε πως η κόρα από πάνω έχει βγει σκληρή, κάντε το εξής προκειμένου να μαλακώσει. Όπως είναι ζεστό το ψωμί, αναποδογυρίστε το στο ταψί ώστε η κόρα πλέον να βρεθεί στον πάτο του ταψιού. Αφήστε το για πέντε-δέκα λεπτά ώστε η υγρασία που φυλακίζεται μέσα στο ταψί, να σας μαλακώσει την κόρα. Καλό είναι ανά τακτά χρονικά διαστήματα να το ελέγχετε προκειμένου να μην κρατηθεί περισσότερη υγρασία από αυτή που χρειάζεται.
Σε περίπτωση που σας έχει απλωθεί το ψωμί από την πάνω μεριά και δεν χωράει αναποδογυρισμένο στο ταψί, βγάλτε το και αναποδογυρίστε το πάνω σε μία πετσέτα καθαρή. Το ίδιο και η πετσέτα, θα κρατήσει υγρασία τόση ώστε να βελτιώσει την σκληρότητα της κόρας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου