Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2013

Γλυκά με πολύ βούτυρο και πως τα μορφοποιούμε

Υπάρχουν πολλά γλυκά που περιέχουν τόσο βούτυρο που όταν έρθει η ώρα να τους δώσουμε την τελική τους μορφή, λόγω του βουτύρου, δεν είναι καθόλου εύκολο. Τέτοια γλυκά είναι οι κουραμπιέδες, οι καριόκες ή ο μπακλαβάς. Κατά συνέπεια, όταν είμαστε έτοιμοι να πλάσουμε τους κουραμπιέδες για παράδειγμα, δυσκολευόμαστε να τους δώσουμε στρογγυλή μορφή γιατί μένει πολύ υλικό στα χέρια μας. Αντίστοιχα όταν είναι να κόψουμε τον μπακλαβά, τα φύλλα κουνιούνται μιας και γλιστρούν λόγω του βουτύρου και δεν καταφέρνουμε να τον κόψουμε σωστά.
Η λύση είναι η ψύξη! Βάλτε το μείγμα ή το ταψί του μπακλαβά για 10 λεπτά στην κατάψυξη ή 20 στην ψύξη και θα στερεοποιήσει έτσι το βούτυρο, ώστε μετά να μας είναι πολύ πιο εύκολο να διαχειριστούμε το γλυκό μας!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου