Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Καπάκια από βάζα που το παίζουν δύσκολα.. όχι για πολύ!

Αχ, πόσες φορές έχετε έρθει στο σημείο να θέλετε να το σπάσετε το βαζάκι με τις ελιές ή την μαρμελάδα που δεν ανοίγει με τίποτα; Και όταν μάλιστα είναι σπιτική και κάνατε τόσο κόπο για να αποστειρώσετε τα βαζάκια και τώρα το «πληρώνετε», άστα να πάνε! Για να δούμε πως αυτό μπορούμε να το ξεπεράσουμε χωρίς να χρειαζόμαστε τον Πύρο Δήμα για γείτονα.
Το βασικό πρόβλημα είναι ότι τα χέρια μας γλιστράνε και για αυτό δεν μπορούμε να τα ανοίξουμε. 
Οι τρόποι για να μην γλιστράνε είναι:
α. να πλύνετε τα χέρια σας και το βαζάκι με υγρό πιάτων (το οποίο αφαιρεί κάθε ίχνος λιπαρότητας),
β. να εφαρμόσετε γύρω γύρω από το καπάκι ένα λαστιχάκι,
γ. να φορέσετε γάντια (τα άσπρα είναι θαυματουργά). 
Και με τους τρεις αυτούς τρόπους, δεν θα γλιστράνε πια τα χέρια σας και με μεγαλύτερη ευκολία θα μπορέσετε να τα ανοίξετε!
Τέλος, μπορείτε να επιτύχετε μία μικρή αλλά πάντα αποτελεσματική διαστολή στο καπάκι, αν του ρίξετε καυτό νερό και γρήγορα με μία πετσέτα κουζίνας (για να μην πάθετε έγκαυμα) προσπαθήσετε να το ανοίξετε. Αν ούτε αυτό κάνει κάτι, θα κοιτάξω να σας βρω το τηλέφωνο του Πύρου Δήμα!







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου