Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

Βράσιμο γάλακτος αποφεύγοντας να κολλήσει

Τις περισσότερες φορές που πάω να βράσω γάλα, μου κολλάει στον πάτο της κατσαρόλας. Ξεφυλλίζοντας κάτι παμπάλαια βιβλία μαγειρικής, ανακάλυψα ότι για να αποφευχθεί αυτό, πρέπει:
α. είτε πριν να βράσετε γάλα, βάλτε να βράσετε λίγο νερό. Όταν βράσει το νερό, χύστε το και βάλτε το γάλα και συνεχίστε το βρασμό ή
β. προτού να βάλετε το γάλα στην κατσαρόλα, βρέξτε την καλά και μετά βάλτε το γάλα για να το βράσετε.
Με οποιονδήποτε από τους δύο αυτούς τρόπους αυτούς, θα αποφύγετε να σας κολλήσει το γάλα!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου