Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

Πετσάκια γύρω από τα νύχια

Αν τρώτε τα πετσάκια γύρω από τα νύχια καταρχάς προσπαθήστε να το σταματήσετε! Μέχρι όμως να το καταφέρετε αυτό υπάρχει ένας εύκολος τρόπος για να διορθώσετε την όψη των χεριών σας. Θα χρειαστείτε:
α. μία λίμα (κατά προτίμηση χάρτινη),
β. μία μικρή πετσέτα,
γ. ένα μπολάκι με ζεστό νερό και λίγο κρεμοσάπουνο ή άλατα μπάνιου ή μαλακτική κρέμα μαλλιών,
δ. μία μπατονέτα και
ε. λίγο ελαιόλαδο.
Για αρχή μουλιάστε τα χέρα σας στο ζεστό νερό, τόσο όσο να μαλακώσουν αρκετά τα πετσάκια. Σκουπίστε τα με μία πετσέτα. Πάρτε την λίμα νυχιών, βρέξτε την (βυθίζοντας και βγάζοντας αμέσως από το μπολάκι το νερό) και σκουπίστε την στην πετσέτα. Ξεκινήστε να «λιμάρετε» τα πετσάκια. Κάθε τόσο, να βουτάτε την λίμα στο νερό και να την σκουπίζετε. Η όλη διαδικασία θα σας θυμίσει το πώς φτιάχνετε τις φτέρνες σας με την ελαφρόπετρα ή την λίμα φτέρνας. Με τον ίδιο τρόπο, θα αφαιρεθούν όλα τα σκληρά κομμάτια γύρω από τα νύχια και θα αποκτήσουν και πάλι την απαλότητα τους. Όταν τελειώσετε την διαδικασία, πλύνετε τα χέρια σας και βάλτε με την βοήθεια της μπατονέτας γύρω γύρω από τα νύχια λίγο ελαιόλαδο. Θα τα βοηθήσει ακόμα περισσότερο να παραμείνουν μαλακά για αρκετό διάστημα.
Tip: Προσωπικά έχω εντοπίσει κάποιες μαύρες λίμες από μεγάλο κατάστημα καλλυντικών οι οποίες είναι πιο ανθεκτικές και δεν έχουν πρόβλημα με το νερό. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου