Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Πολύ αλατισμένο φαγητό

Υπάρχει πάντα ένας πανικός όταν στο κοκκινιστό που με πολύ κόπο ετοιμάσατε, κάνετε την πρώτη δοκιμή και διαπιστώνετε ότι το αλάτι είναι πάρα πάρα πολύ. Όμως υπάρχει λύση! 
Προσθέστε νερό (τόσο όσο να αραιώσει καλά το φαγητό) και μία πατάτα. Η πατάτα λειτουργεί σαν σφουγγάρι και θα απορροφήσει το νερό με το αλάτι, διορθώνοντας αισθητά την κατάσταση!

Να σημειωθεί πως την ίδια ιδιότητα έχει και το μήλο. Οπότε, με μερικές φέτες μήλου και ένα δεκάλεπτο επιπλέον βράσιμο, θα ελαττώσετε κατά πολύ το αλάτι στο φαγητό σας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου