Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

Ευθυγραμμισμένα καδράκια

Η ευθυγράμμιση πραγμάτων είτε είναι φυσικό ταλέντο, είτε θέλει και αυτό το μυστικό του. Σε περίπτωση που θέλετε να βάλετε στον τοίχο παραπάνω από ένα καδράκι ή πίνακα και θέλετε να είναι ευθυγραμμισμένα, χρειάζεσθε:
α. χαρτοταινία και
β. έναν χάρακα ή μέτρο.

Εντοπίζετε περίπου σε πιο ύψος θέλετε τα καδράκια σας, τοποθετώντας ένα πάνω στον τοίχο νοερά στο ύψος που τα θέλετε. Τραβήξτε μία μικρή γραμμή στο πάνω μέρος του και με το μέτρο μετρήστε την απόσταση αυτής από το πάτωμα (π.χ στα 1,70μ). Με το μέτρο, μετρήστε και σημειώστε την ίδια απόσταση (1,70μ) σε δυο-τρία σημεία πιο δεξιά ή/και αριστερά του πρώτου, ώστε νοητά να έχετε τόσα σημεία όσα να σας βοηθήσουν να «περάσετε» πάνω από αυτά την χαρτοταινία σε ίσια γραμμή παράλληλα με το πάτωμά σας.
Αφού τοποθετήστε την χαρτοταινία στον τοίχο, ακουμπήστε 2 καδράκια με το πάνω μέρος να «ακουμπά» την χαρτοταινία και μετακινήστε τα όπως θέλετε προκειμένου να εντοπίσετε την απόσταση που επιθυμείτε να έχουν μεταξύ τους.
Να σημειωθεί πως αν δεν έχετε κάποιον «βοηθό» μαζί να σας τα κρατάει, μπορείτε με δύο κομματάκια χαρτοταινίας πάνω στα καδράκια, να τα κολλήσετε στο συγκεκριμένο σημείο ώστε να σας δοθεί η ευκαιρία να απομακρυνθείτε λίγο ώστε και οπτικά να ελέγξετε το πόσο ικανοποιητική είναι η απόσταση μεταξύ τους.




Σημαδέψτε στην μέση από κάθε καδράκι και μετρήστε πόσο είναι η απόσταση μεταξύ τους αν τα καδράκια έχουν το ίδιο μέγεθος. Τότε σημαδέψτε την ακριβώς ίδια απόσταση τόσες φορές δεξιά και αριστερά, όσα είναι και τα καδράκια. Σε περίπτωση που δεν είναι το ίδιο μέγεθος, συνίσταται να τα τοποθετήσετε όλα με χαρτοταινία ώστε και πάλι οπτικά να ελέγξετε σε όλα αν η απόστασή τους είναι ικανοποιητική.
Σε αυτά τα σημεία είναι που θα βάλετε και τις πρόκες ή τα γατζάκια. Αφαιρέστε την χαρτοταινία και κρεμάστε τα απόλυτα ευθυγραμμισμένα καδράκια σας!
Να σημειωθεί ότι η ευθυγράμμιση, μπορεί να γίνει με γνώμονα το πάνω, το κάτω ή το μέσο μέρος των καδρών όπως φαίνεται και στην ακόλουθη εικόνα απλά για την μέτρηση του που θα μπουν οι πρόκες πρέπει να υπολογισθεί από την χαρτοταινία το ύψος από το αντίστοιχο καδράκι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου