Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

Πράσινα βραστά λαχανικά

Πολλές φορές βλέπουμε στην τηλεόραση να στολίζουν ένα πιάτο με φασολάκια ή μπρόκολο και το χρώμα τους μοιάζει τόσο φοβερό που υποψιάζεσαι ότι είναι ψεύτικο. Έλα όμως που δεν είναι..!
Για να διατηρήσουν τα πράσινα λαχανικά αυτό το ωραίο τους χρώμα πρέπει να γίνουν τα εξής βήματα:
α. Όταν είναι να τα βάλετε να βράσουν, πρέπει το νερό να κοχλάζει. Μη τα βάλετε ενώ το νερό ακόμα δεν έχει βράσει.
β. Όταν τα σουρώσετε, να τα βάλετε σε μία λεκάνη με παγωμένο νερό. Αν έχει μέσα και παγάκια ακόμα καλύτερα.
Με αυτόν τον τρόπο τα πράσινα λαχανικά θα παραμείνουν πράσινα και μετά το βράσιμο!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου