Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

Σμήγματα

Το ξέρετε ότι υπάρχει ένας εύκολος και παράλληλα οικονομικός τρόπος να βγάζετε τα σμήγματα από την μύτη, το πιγούνι και το μέτωπό σας και αυτό μόνο με δύο υλικά;! Αντί να αγοράζετε τις ταινίες που κατά την γνώμη μου είναι και ακριβές, δεν έχετε παρά να πάρετε από το σούπερ μάρκετ σας ζελατίνη σε σκόνη και φρέσκο γάλα (οποιοδήποτε.. αγελαδινό, κατσικίσιο, σόγιας, light, πλήρες).
Σε περίπτωση που έχετε φούρνο μικροκυμάτων, βάλτε σε ένα μικρό μπολάκι (που να κάνει για τον φούρνο) μία κουταλιά κοφτή της σούπας ζελατίνη σε σκόνη και μία κουταλιά της σούπας κοφτή από το γάλα. Ανακατέψτε το και βάλτε το στον φούρνο μικροκυμάτων για 10 δευτερόλεπτα.
Σε περίπτωση που δεν έχετε φούρνο μικροκυμάτων, ζεστάνετε σε ένα μπρίκι την μία κουταλιά κοφτή της σούπας γάλα και όταν αυτή βράσει, προσθέστε την μία κουταλιά κοφτή της σούπας ζελατίνη και ανακατέψτε καλά.
Και στις δύο περιπτώσεις, θα έχετε δημιουργήσει ένα πηχτό μείγμα το οποίο και μπορείτε με μία μπατονέτα ή ένα πινέλο παλιό μακιγιάζ να το απλώσετε στα σημεία που έχετε τα ανεπιθύμητα σμήγματα.
Αφήστε το να στερεοποιηθεί και μετά αφαιρέστε το τραβώντας σιγά σιγά από την μία μεριά.
Όλα τα σμήγματα θα έχουν κολλήσει πάνω του και εσείς θα είστε άκρως ικανοποιημένες/οι με το αποτέλεσμα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου