Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

Όχι άλλα δάκρυα για κρεμμύδια..

Δεν γίνεται κάθε φορά που κόβουμε κρεμμύδια να μοιάζουμε λες και παίζουμε σε σκηνή αρχαίου δράματος. Πως θα το αποφύγουμε; Όταν κόβετε τα κρεμμύδια, να αναπνέετε έντονα με το στόμα. Ο λόγος που δουλεύει αυτή η μέθοδος είναι γιατί όταν κόβουμε τα κρεμμύδια, το όξινο αέριο που απελευθερώνεται από το κρεμμύδι και ουσιαστικά τσούζει τα μάτια μας, το ρουφάμε με το στόμα μας πριν τελικά να φτάσει στα μάτια μας. Έτσι χωρίς να καταλαβαίνουμε εμείς κάτι, έχουμε σωθεί από αυτή την άσχημη εμπειρία. Υπάρχουν σαφώς και άλλες μέθοδοι όπως το να κόβουμε το κρεμμύδι σε τρεχούμενο νερό, όμως αυτό εξασθενεί πολύ την τελική γεύση που θα δώσει το κρεμμύδι στο φαγητό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου