Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014

Σκόρδα έτοιμα να χαλάσουν;

Αν βλέπετε ότι τα σκόρδα σας είναι έτοιμα να χαλάσουν και δεν προβλέπεται να ετοιμάσετε καμία σκορδαλιά :) καθαρίστε τα και βάλτε τα σε ένα βαζάκι με λάδι και αυτό στο ψυγείο. Αφενός θα παραταθεί η ζωή τους για αρκετό διάστημα, αφετέρου θα έχετε στο τέλος ένα καταπληκτικά αρωματισμένο λάδι το οποίο μπορείτε να εκμεταλλευτείτε ως εξής:
-με λίγο βασιλικό και πιπέρι να το αλείψετε σε ψωμί και να ετοιμάσετε πανεύκολα σκορδόψωμο,
-να το περιχύσετε σε πατάτες φούρνου,
-να το χρησιμοποιήσετε σε οποιαδήποτε μαρινάδα κρεατικών.

Να σημειωθεί πως υπάρχουν και οι εξής παραλλαγές:
-να προσθέσετε φλούδες ή ξύσμα από λεμόνι (μόνο το κίτρινο μέρος) καθώς επίσης δεντρολίβανο ή κάποιο άλλο βότανο τις αρεσκείας σας προκειμένου το άρωμα του λαδιού στο τέλος να έχει ακόμη πιο πολύ εμπλουτιστεί,
-τα σκόρδα να τα έχετε βράσει για 3-4’ πριν τα βάλετε στο λάδι προκειμένου να μην πάρουν μια «πικρή» γεύση στο τέλος,
-τα σκόρδα να τα έχετε βάλει στον φούρνο ή ακόμα καλύτερα στην ψησταριά προκειμένου να παραταθεί ακόμα πιο πολύ η ζωή τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου