Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

Δεματικά

Λόγω και της ημέρας, δράττομαι της ευκαιρίας να μιλήσω για τα δεματικά. Τα δεματικά (οι πιο γνώστες τα λένε και tie-wraps), τα προμηθεύεστε συνήθως από καταστήματα με εργαλεία (είτε μεγάλα, είτε συνοικιακά) ή ακόμα και σε σούπερ μάρκετ. Η χρήση τους μοιάζει με αυτή του σύρματος ή του σχοινιού και υπάρχουν σε διάφορα μήκη. Η ευκολία που τα κάνει να διακρίνονται είναι ότι στην μία άκρη έχουν υποδοχή για την άλλη τους άκρη η οποία «κλειδώνει» όσο το σφίγγουμε.
Επιστρέφοντας στην ημέρα, τα δεματικά μπορούν να συγκρατήσουν επάξια το κοντάρι της σημαίας όταν θελήσετε να το «δέσετε» πάνω π.χ. στα κάγκελά. Με δύο δεματικά (σε καλή απόσταση το ένα από το άλλο) θα σας εξασφαλίσουν την σταθεροποίηση του κονταριού.
Να σημειωθεί πως βοηθούν πολύ και στο να συγκεντρώνετε πολλά καλώδια μαζί (ειδικά αυτά που είναι πίσω από τους υπολογιστές), στο να στερεώνετε τα κλαδιά των φυτών σε κονταράκια, στο λάστιχο ποτίσματος όταν αυτό έχει διαρροές στο σημείο που ενώνεται με την βρύση και σε όλες τις περιπτώσεις που πρέπει να δεθεί κάτι σταθερά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου