Ενώ βολεύουν
πολύ τα ξύλα κοπής στην κουζίνα, λόγω του έντονου πλυσίματος γρήγορα μπορούν να
φθαρούν και να χάσουν την όμορφη όψη τους.
Για να τα συντηρήσουμε,
καλό είναι μία φορά τον μήνα (αναλόγως όμως και με την χρήση τους) να τα
πλένουμε καλά, να τα αφήνουμε να στεγνώνουν και μετά με ένα κομμάτι χαρτί να τα
περνάμε με ελάχιστο ηλιέλαιο ή καλαμποκέλαιο. Τα λάδια αυτά θρέφουν το ξύλο,
του κάνουν μία ελαφριά αδιαβροχοποίηση και έτσι διατηρεί την όψη του όπως όταν
ήταν καινούριο!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου