Αν βλέπετε
ότι τα σκόρδα σας είναι έτοιμα να χαλάσουν και δεν προβλέπεται να ετοιμάσετε
καμία σκορδαλιά :)
καθαρίστε τα και βάλτε τα σε ένα βαζάκι με λάδι και αυτό στο ψυγείο. Αφενός θα
παραταθεί η ζωή τους για αρκετό διάστημα, αφετέρου θα έχετε στο τέλος ένα
καταπληκτικά αρωματισμένο λάδι το οποίο μπορείτε να εκμεταλλευτείτε ως εξής:
Να σημειωθεί πως υπάρχουν και οι εξής παραλλαγές:
-με λίγο
βασιλικό και πιπέρι να το αλείψετε σε ψωμί και να ετοιμάσετε πανεύκολα
σκορδόψωμο,
-να το
περιχύσετε σε πατάτες φούρνου,
-να το χρησιμοποιήσετε σε οποιαδήποτε μαρινάδα
κρεατικών.Να σημειωθεί πως υπάρχουν και οι εξής παραλλαγές:
-να
προσθέσετε φλούδες
ή ξύσμα από λεμόνι (μόνο το κίτρινο μέρος) καθώς επίσης δεντρολίβανο ή κάποιο άλλο βότανο τις αρεσκείας σας
προκειμένου το άρωμα του λαδιού στο τέλος να έχει ακόμη πιο πολύ εμπλουτιστεί,
-τα σκόρδα να τα έχετε βράσει για 3-4’ πριν τα βάλετε στο λάδι προκειμένου να μην πάρουν μια «πικρή» γεύση στο τέλος,
-τα σκόρδα να τα έχετε βάλει στον φούρνο ή ακόμα καλύτερα στην ψησταριά προκειμένου να παραταθεί ακόμα πιο πολύ η ζωή τους.
-τα σκόρδα να τα έχετε βράσει για 3-4’ πριν τα βάλετε στο λάδι προκειμένου να μην πάρουν μια «πικρή» γεύση στο τέλος,
-τα σκόρδα να τα έχετε βάλει στον φούρνο ή ακόμα καλύτερα στην ψησταριά προκειμένου να παραταθεί ακόμα πιο πολύ η ζωή τους.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου